mandag 20. september 2010

Møte med FNT i Nicaragua

Første dag i Managua gikk til møte med FNTs administrasjonssekretær Jose Angel Bermudez og besøk på den Norske Ambassade med ambassadør Tom Tyrihjell. 
Bermudez informerte om den fagligpolitiske situasjonen i landet. Kort fortalt består FNT av ca 160 000 medlemmer og er landets hovedorganisasjon for arbeidstakere. De har stor innflytelse på regjeringen, omentrent som LO har på den rødgrønne regjeringen, dette selv om landet har rundt 5 millioner innbyggere. Dette viser  seg å være viktig for å få gjennomslag for en sosial profil og for å få medlemmenes interesser i fokus.

I Nicaragua er det en viss "macho kultur" men vi ser likevell at både i fagforeningen og regjeringen er det omentrent 50/50 mellom kjønnene og det finnes sterke kvinnelige ledere.


på bilde fra venstre: undertegnede, Jose Angel Bermudez og Aleksander Løkke-Sørensen

På ambassaden kunne ambassadøren informere om at mediene fremstiller Nicaragua mer negativt enn det egentlig er, dette fordi Nicaraguanske tabloider er veldig negativt orientert overfor regjeringen.
Landet er derimot svært rikt på resurser som blant annet jordbruk, fiske, strømkraft, olje m.m. Men det har vært liten interesse for investorer å satse i landet på grunn av landets historie med kriger og naturkatastrofer. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar