fredag 13. november 2015

Til en avundsjuk journalist fra en gratispassasjer

Hei Jan Arild Snoen!

Ser av ditt innlegg i Aftenposten "Finnmarkinger som gratispassasjerer på velferdskuten" at du går til angrep på det samfunnet partiet ditt ellers forfekter i media. Trodde først og fremst FrP'ere var imot skatter og avgifter. Bør du heller ikke visjonere om fantastiske Nord-Troms og Finnmark slik at flere får denne lettelsen?
Det er et typisk tegn på avundsjukhet (misunnelse) at man isteden for å unne noen noe heller ønsker at ingen får det i det hele tatt.

På et mer seriøst plan, siden du tydeligvis ikke har fortsått bakgrunnen for at det i det hele tatt er særskatter i Nord-Troms og Finnmark. Se heller på hva som skal til for å få folk til å bli boende her og andre deler av landet som ikke innebefatter storbyene. En idé kunne jo være å utrede flere steder i landet som tiltakssoner. Det er faktisk en tilbakeføring av de ressursene som faktisk skapes og ligger i nettopp i disse områdene. 

Problemet er ikke at det står så dårlig til med Finnmarkingene. Vi som er født og oppvokst her,  samt de som har valgt å bosette seg her  bor ikke her på grunn av lavere skatter og avgifter. Men dessverre har vi enda litt igjen for at flere som deg faktisk ser hvilke muligheter som ligger her. Så lenge sentraliseringskåtheten fra regjeringen og ditt parti fortsetter, er det vanskelig å få flere til å våge og flytte hit.
Skal vi bli stor og "robust" (et uttrykk dere liker godt) må vi enda ha tiltakssoner for å bygge opp levedyktige lokalsamfunn. Vi må synliggjøre mulighetene som ligger i å flytte hit, og vi må skape flere bein å stå på. 

Så lurer jeg på om du virkelig er så kunnskapsløs at du tror at alle de store ressursene i landet skapes i de store byene? De store og sentraliserte hovedkontorene som du gjerne finner i store byer er jo ikke der fordi det ligger olje under operaen, eller strøm fra de store fossefallene i Akerselva. Enkelte må ha det inn med teskje; byene og sentrale områder er like fordømt avhengig av distriktene. Bor og jobber det ikke folk i distriktet, er det mange bedrifter også i sentrale strøk som må legges ned.

Du skriver at vi er "kraftig subsidiert av de andre".  Men en ting er sikkert: vi kan ikke leve av at journalister sitter og skriver saker om hverandre.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar