mandag 25. juni 2012

Også den hælsikas streiken, de burde skamme seg...

...De som ikke setter seg inn i hva oppgjøret handler om før de kritiserer. Og ikke minst, media. Som tilsynelatende er mest opptatt av å få frem alle disse bitre og sure menneskene slik at streiken fremstår som at det er bortskjemte og overbetalte egoister som streiker.

Men jeg er 100 % sikker på at de som nå er i streik virkelig unner både minstepensjonister og lavtlønnsgrupper høyere og ei anstendig lønn å leve av. Ja, jeg snakker om de "overbetalte" oljearbeiderne. 

Gang på gang kommer argumentene som at de har for mye betalt og ikke fortjener høyere lønn og tilogmed; de burde ikke ha rett til å streike, de er overbetalte og tenk på stakkars Europeere i Hellas osv.

Men det er ikke slik det fungerer. Først og fremst har vi et tre-partssamarbeid i Norge via hovedavtalen og en forhandlingsmodell som er en av verdens mest regulerte og tar hensyn til konkurranseutsatt industri.  I tillegg, organisasjonene som organiserer og forhandler på vegne av medlemmene, har som formål å sikre arbeidstakernes rettmessige del av produksjonsresultatet. Altså går bedriften bra bør da også de ansatte som tross alt er med å skape dene verdien få sin rettmessige del.

Når vi da også ofte ser at bedrifsteiere, direktører og arbeidsgivere fortsetter å ta ut større del enn de ansatte, ja da er det urettferdig og direkte frekt å skylde på griske ansatte. Men dette kommer ofte i skyggen.

Så jeg støtter uforbeholdent de streikende oljearbeiderne, selv om både jeg og medlemmene vi organiserer tjener langt mindre. Det må gå an å se helhetsbildet å unne de arbeiderne de rettmessige krav de streiker for. De skaper verdier som både jeg og du nyter godt av, og det er faktisk arbeiderne som gjør grov jobben for at bedriften går bra!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar